Mi az élettani szerepe a szervezetben?

A króm részt vesz a glükóz energiává történő átalakításában, és a makrotápanyagok normál anyagcseréjében. Hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához.

Melyek a természetes táplálékforrásaik?

A legjobb króm tartalmú táplálékok, a nem finomított élelmiszerek, a tejtermékek, teljes kiőrlésű gabonafélék, hús, alma, kukorica, szárazbab, burgonya, spenót, dió, sör és sörélesztő.

Milyen mennyiségre van szükségünk?

NRV 100 % = 40 μg

Mit okoz a hiányállapot?

A krómhiány szorongáshoz, fáradtsághoz, glükóz intoleranciához és aminosav anyagcsere zavarhoz vezethet.

Mi lehet a túlzott bevitel következménye?

Nem ismert.

Kialakulhatnak kölcsönhatások?

Cukorbetegségben szenvedő emberek, csak orvosi tanácsra szedjenek króm tartalmú készítményt. Terhes és szoptató anyáknak és epilepsziában szenvedő betegeknek nem javasolt.